Mireia Ruiz Puig, clavicèmbal, piano i llenguatge musical

Neix a Arenys de Mar, on comença els estudis de piano. L’any 2002 obté el títol de Grau Mitjà de piano al Conservatori de Badalona.
Després de llicenciar-se en Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona amb premi extraordinari, comença a interessar-se pel clavicèmbal i la música antiga. És així com n’inicia els estudis amb Eduard Martínez i posteriorment amb Béatrice Martin a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on obté el títol superior de clavicèmbal i baix continu l’any 2006.
Paral·lelament, assisteix a diversos cursos amb clavecinistes com Olivier Baumont, Yves Rechsteiner, Jan Willem Jansen i Kenneth Weiss. També ha rebut classes de baix continu al CNR de Toulouse amb Yasuko Bouvard i François Saint-Yves.
Ha col·laborat amb l'Orquesta Ciudad de Granada, l'Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra de Cambra de Granollers, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, etc. Ha fet concerts arreu de Catalunya, França i l’Estat Espanyol tot participant en els Festivals de Música Antiga de Barcelona, la Setmana de Música Antiga de Mataró, el Festival Tiana Antica, el cicle de Música de Sant Martí Vell, el Festival de Música de Matadepera, etc. També ha enregistrat dos CDs amb el grup Exaudi Nos i un amb el Cor Ciutat de Mataró i l'Orquestra de Cambra de Granollers.. Actualment forma part dels Trio Barroc del Cafè

En el camp de la pedagogia, treballa a l’Escola Municipal de Música Carles G. Vidiella d’Arenys de Mar des de l’any 2002 com a professora de llenguatge musical, piano i clavicèmbal. També fa de repertorista i professora de clavicèmbal als cursos de l'Aula de Música Antiga del Conservatori de Girona i és professora de llenguatge musical al Conservatori de Vic.