Rafael Reig, percussió

 

Va néixer a Villanueva de Castellón (València), i va iniciar els seus estudis musicals a l'acadèmia de música de la banda "Lira Castellonense" del mateix poble.

 

Cursa estudis de solfeig, harmonia, formes musicals, història i estètica de la música, juntament amb els de percussió, al Conservatori Superior de València, on obté el títol de professor de percussió amb el catedràtic Roberto Campos.

 

Posteriorment perfecciona els seus estudis al Conservatori Municipal de Barcelona i aconsegueix el títol superior de percussió.

L'any 1977 obté per oposició la plaça de percussió a l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i l'any 1979, va guanya per oposició-lliure la plaça de percussió a la Banda Municipal de Barcelona, lloc que ocupa actualment.

 

Ha col·laborat com a percussionista convidat amb l'Orquestra Simfònica de València, Orfeó Universitari de València, Grup de Percussionistes de València, Orquestra Ciutat de Barcelona, Solistes de Catalunya i Orquestra del Vallès, entre d'altres.

 

Ha treballat amb directors com Armando Gatto, Ros Marbà, Odón Alonso, Uwe Mund, Garcia Navarro, Garcia Asensio, Franz Paul Deker, Romano Gandolfi, Janos Kulka, Richard Bonynge...

 

També ha col·laborat en grabacions, discs, radios, televisions, òperes, ballets i concerts simfònics.