CATI SANTOS, violí i viola

Vaig créixer a Valladolid en una família obrera que, sense tenir res a veure amb la música, em va recolzar i acompanyar en el camí de ser músic i violinista.

Vaig començar a estudiar violí amb professors de l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, i vaig obtenir el meu Títol Superior en el Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona. Durant aquest període, vaig rebre classes dels mestres Jennifer Moreau, Eva Graubin i Corrado Bolsi.

Des de fa uns anys, tinc la sort de rebre els consells de Raquel Castro (pedagoga i intèrpret), en la línia de la Interpretació i Ensenyament del violí d'Ivan Galamian.

També compto amb coneixements en interpretació històrica de l'instrument rebuts de Lucy van Dael o Enrico Gatti.

Sempre m'ha interessat com ensenyar i com aprendre. Aquesta curiositat em porta a realitzar cursos dels sistemes i mètodes d'ensenyaments moderns dels instruments de corda: Mètode Suzuki, Paul Rolland, Kato Havas, Colour Strings, Anna Baget i Claudio Forcada. Destaco la formació realitzada en la Jacob School of Music (Universitat d’Indiana, EEUU) amb Mimi Sweig.

Disposo d'una àmplia experiència com a professora de grau elemental i professional, en violí, viola, orquestra de cordes, cambra i amb músics amb capacitats diferents.

Compagino tot això amb la interpretació. Des de fa anys col·laboro regularment amb la OJL (Orquestra Julià Carbonell dels Terres de Lleida) i l’OSSC (Orquestra Simfònica de Sant Cugat). En el passat ho he fet amb l’orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Simfonietta, Jonc Filharmonia, Jonc, Jove Orquestra Germinals o Joventuts Musicals de Valladolid. Destaco el duo de violí i guitarra amb la meva germana i guitarrista María José Santos.

També m’interessa molt el ioga i la meditació. Tinc un postgrau en Terapia Gestalt Transpersonal (mindfulness i meditació). Un altra gran passió és la meva gata