Curs Joan Vives d'història de la música

El curs d'història de la música d'en Joan Vives és per nosaltres gairebé una tradició ja que s'imparteix gairebé des dels incis de l'Escola de Música. En Joan, a qui ja considerem un bon amic de la casa, és un gran coneixedor de la història de la música i, el que és més important, sap transmetre els seus coneixements de forma amena, entusiasta i apassionada.

El curs consta de tres xerrades i una xerrada/concert, oberts a totes les edats i perfils. Sols cal venir amb ganes d'escoltar, gaudir i d'endinsar-se durant una estona ens els diferents paisatges sonors de la nostra tradició musical.

 

JOAN VIVES BELLALTA: 

Flautista de bec, professor d’història de la música i divulgador musical, inicia la seva carrera com a flautista de bec, especialitat en la que obté les màximes qualificacions. Tambe ha realitzat una important activitat concertística des del 1980 amb diversos grups de cambra i orquestrals per Alemanya, Àustria, Itàlia, França, Andorra, i arreu de l’Estat Espanyol. També ha participat en enregistraments discogràfics, radiofònics i per a Televisió.

El seu vessant de divulgador musical el porta, a partir del 1987, a fer gran quantitat de xerrades, conferències, cursos i seminaris, principalment a Catalunya. També escriu sovint articles per a diverses publicacions.

Actualment és professor d’història de la música a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Com a instrumentista forma part de grups com "Els Ministrils" quintet de bec i percussió, “Quartet barroc de Sant Simó” i el "Conjunt barroc del cafè", entre d'altres.

És locutor-redactor de Catalunya Música (Emissora de la Corporació Catalana deMitjans Audiovisuals) des de l’inici de les seves emissions el Maig de 1987. El 2005 va obtenir la Medalla d’honor de l’ordre del “Mèrit Cultural” atorgada pel Ministeri de Cultura de la República de Polònia.

Curs 2023 - 25 aniversari

lloc de les xerrades: Biblioteca P. Fidel Fita

 

Dilluns 8 de maig  de 19.30 a 21h:

 

De Pere Tintorer a Albèniz i Granados, una aproximació a l'escola pianística catalana.

 

Dimecres 17 de maig de 19.30 a 21h:

Conèixer a Carles G. Vidiella, a càrrec de Joan Miquel Hernàndez.

 

Dilluns 22 de maig de 19.30 a 21h:

Pau Casals, violoncel·lista universal (50 aniversari de la mort).

Inscripcions:

Les obrirem a partir del dia 11 d'abril i fins el mateix dia del curs a les 14h. Us podeu inscriure a través d'aquest enllaç:

Preus:

15€ el curs sencer (5€ cada xerrada)

 

Oferta 50% per als socis de l'Escola de Música d'Arenys, socis de l'ACEM, socis de l'Ateneu Arenyenc, Societat Coral l'Esperança, Aula d'Extensió Universitària d'Arenys de Mar i Cor l'Aixa.