Curs Joan Vives d'història de la música

El curs d'història de la música d'en Joan Vives és per nosaltres gairebé una tradició ja que s'imparteix gairebé des dels incis de l'Escola de Música. En Joan, a qui ja considerem un bon amic de la casa, és un gran coneixedor de la història de la música i, el que és més important, sap transmetre els seus coneixements de forma amena, entusiasta i apassionada.

El curs consta de tres xerrades i una xerrada/concert, oberts a totes les edats i perfils. Sols cal venir amb ganes d'escoltar, gaudir i d'endinsar-se durant una estona ens els diferents paisatges sonors de la nostra tradició musical.

 

JOAN VIVES BELLALTA: 

Flautista de bec, professor d’història de la música i divulgador musical, inicia la seva carrera com a flautista de bec, especialitat en la que obté les màximes qualificacions. Tambe ha realitzat una important activitat concertística des del 1980 amb diversos grups de cambra i orquestrals per Alemanya, Àustria, Itàlia, França, Andorra, i arreu de l’Estat Espanyol. També ha participat en enregistraments discogràfics, radiofònics i per a Televisió.

El seu vessant de divulgador musical el porta, a partir del 1987, a fer gran quantitat de xerrades, conferències, cursos i seminaris, principalment a Catalunya. També escriu sovint articles per a diverses publicacions.

Actualment és professor d’història de la música a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Com a instrumentista forma part de grups com "Els Ministrils" quintet de bec i percussió, “Quartet barroc de Sant Simó” i el "Conjunt barroc del cafè", entre d'altres.

És locutor-redactor de Catalunya Música (Emissora de la Corporació Catalana deMitjans Audiovisuals) des de l’inici de les seves emissions el Maig de 1987. El 2005 va obtenir la Medalla d’honor de l’ordre del “Mèrit Cultural” atorgada pel Ministeri de Cultura de la República de Polònia.

Curs 2021: Ludwig van Beethoven. 250 aniversari

Aquest any reprenem el curs Joan Vives programat pel 2020 i que estava dedicat a Beethoven. Així podem celebrar com es mereix el seu 250 aniversari, que va quedar una mica desdibuixat per la pandèmia.

 

Nascut a la Renània en el si d’una família d’origen flamenc, molt pocs anys abans que Goethe publiqués el seu Werther.  Ludwig van Beethoven (1770-1827) amb el seu poc més de metre i mig d’alçada estava abocat a empènyer el destí de la música cap al romanticisme, des d’una sordesa creixent que potser el va impedir sentir les canonades de Napoleó sobre Viena però que el va fer esdevenir un dels més grans visionaris de la història de la música. Les seves simfonies, sonates i quartets son l’essència de la seva obra alhora que un referent inqüestionable per a la posteritat.

 

El curs serà els dijous 27 de maig i 10 de juny de les 19.30 a les 21 h. El farem online a través de la plataforma ZOOM.

 

Podeu veure el temari detallat de cada sesssió en el següent enllaç:

Inscripcions:

Les obrirem a partir del dia 23 d'abril i fins el mateix dia del curs a les 14h. Us podeu inscriure a través d'aquest enllaç:

Preus:

10€ el curs sencer (5€ cada xerrada)

 

Oferta 2x1 (5€ les dues xerrades) pels alumnes i socis de l'Escola de Música d'Arenys, socis de l'ACEM, socis de l'Ateneu Arenyenc, Societat Coral l'Esperança, Aula d'Extensió Universitària d'Arenys de Mar i Cor l'Aixa.