Jeroni Velasco, saxo, clarinet i director de la banda.

 

(Sabadell 26 novembre 1971)

 
Als vuit anys comença els estudis de solfeig i clarinet a l'escola de música de Badia del Vallès, més tard amplia els seus estudis als conservatoris de Sabadell i Barcelona on obté la Menció d'Honor del grau superior de clarinet.
Ha estat clarinet solista a la banda de música de Badia del Vallès, a l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i a la banda de Sabadell (on també ha col·laborat com a director). També ha estat intèrpret de saxo, flauta travessera i percussió en diverses formacions orquestrals del Vallès.


L'any 1996 s'introdueix en el món de la música tradicional catalana com a intèrpret de "tible" a la Cobla Contemporània de Sabadell, de la qual encara n’és component i amb qui ha gravat 20 Cd's.

 
És autor d'una vintena de sardanes escrites per a cobla (una gran quantitat d'elles han estat enregistrades per diferents formacions). També és autor de diverses peces de concert per a banda de música i ha rebut encàrrecs de diverses poblacions per compondre’ls una sardana (Barberà del Vallès, Premià de Mar, Badia del Vallès, Montserrat, Lleida, Barcelona). L'any 2005 va guanyar el concurs de composició de sardanes de Vilassar de Dalt i ha estat finalista del certamen musical "La Sardana de l'any" el 2005 i el 2009.


Actualment és professor de clarinet i saxo a l'Escola de Música de Ripollet, i professor de clarinet i saxo i director de la Banda a l'Escola Municipal de Música d'Arenys de Mar. També és director de la Banda de Música de Matadepera i, des de juliol de 2008, és el director titular de l'Agrupació Musical de Badia del Vallès.