MÚSICA A LA GRUTA

Celebrem aquest any la 15a edició del festival de Música a la Gruta, coorganitzat entre l'Associació de l'Escola de Música i la regidoria de cultura d'Arenys de Mar.

Música a la Gruta és un festival de música clàssica on hi actuen músics arenyencs o vinculats amb Arenys i que consta de 4 concerts que es fan els dissabtes d'agost a les 22h.

 

L'entrada té un preu de:

  • 4€ anticipada comprant-les per internet en aquest enllaç
  • 6€ a taquilla, 30 minuts abans de l'actuació.

 

ACTUACIONS:

Dissabte 6 d'agost:

Recital de joves talents a càrrec d'Ariadna Chmelik i Pedro Borges.

L’Ariadna (violoncel·lista) i en Pedro (pianista) van començar a tocar junts al 2016 quan van coincidir als seus estudis a la Musik-Akademie Basel (Suïssa). Conjuntament van formar part de la classe d’Anton Kernjak amb qui van treballar intensament durant dos anys.

Junts han fet concerts regularment a Suïssa així com en diverses masterclass a Suïssa i a Espanya amb Ferenc Rados, Cibrán Sierra, Rita Wagner, entre d’altres

Intèrprets:

Ariadna Chmelik, violoncel

Pedro Borges, PianoDiumenge 14 d'agost:

Autors clàssics i populars de Llatinoamèrica a càrrec de Josep Soto i Jordi Torrens

Aquest magnífic duet , integrat per dos dels grans i més versàtils guitarristes del panorama musical, ofereixen un repertori de temes de la música llatinoamericana interpretant autors com Astor Piazzolla, Armando Manzanero, Antonio Carlos Jobim, Luiz Bonfa, o Osvaldo Farres, entre d'altres.

El bolero , la bossanova , el tango , la milonga , la zamba o la rumba són els ritmes que acompanyaran les melodies més exquisides de la mà d'aquests dos compositors i mestres de l'instrument

Intèrprets: 

Josep soto i Jordi Torrens, guitarresDissabte 20 d'agost:

Concert de veu i arpa a càrrec d'Anna Farrés i Esther Pinyol

El duo està format per l’arpista Esther Pinyol i la soprano Anna Farrés. Malgrat que la seva trajectòria conjunta és breu, són dues joves intèrprets professionals catalanes que fa molts anys que es troben en constant activitat, formant part de diferents grups i formacions.

La seva primera aparició com a duet, fou el maig de 2021 en motiu de la Fira Modernista de Terrassa, actuant al Teatre Principal de Terrassa. El 4 de setembre del mateix any, varen tocar al claustre del convent de San Francesc de Terrassa per commemorar els fets històrics de la ciutat. 

Intèrprets: 

Anna Farrés, soprano

Esther Pinyol, arpaDissabte 27 d'agost:

Dones reals (...o ideals?) a càrrec de La Ferlandina

Fa uns mesos, les músiques de l’ensemble barroca La Ferlandina vam començar a reflexionar al voltant d’aquesta pregunta i de per què ens commou pensar en dones compositores. La relació dona-músic o dona-compositora no ha estat fàcil al llarg de la història de la humanitat. Actualment, moltes de les experiències musicals que vivim i que ens representen encara arrosseguen aquest llast. 

Això ens ha portat a crear un concert que pretén ser una experiència artística compartida amb el públic, interpel·lant a l’oient a través de la música i de les històries de dones reals i de dones fictícies, de dones que han estat creades com a mite i de dones que han esdevingut mites.

Intèrprets: 

 

Conjunt barroc "La Ferlandina"